top of page

TRE- menetelmä eri tärinä terapiaa
Ja eikun kroppa tärisemään. Mistä siis on kyse?


Trauma Releasing Exercises, tuttavallisemmin TRE, itsehoitomenetelmä kehon stressitilan purkuun. Se on suunniteltu rentouttamaan, aktivoimaan ja mobilisoimaan kehon stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää kehossa luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, joka ilmenee lihasten vapinana tai tärinänä.


TRE-menetelmää on hyödynnetty erinäisissä kriisitilanteissa ja sitä opetetaan kriisityön ammattilaisille. Homma myös sopii omatoimiseen kehonhuoltoon ja rentotutumiseen. TRE:n kehitti amerikkalainen tohtori David Berceli, joka stressin- ja traumanhoidon asiantuntija.


Tärinää tekevät ovat kokeneet, että ahdistus ja stressi on vähentynyt, uniongelmat ovat helpottuneet sekä heillä on vähemmän lihaskipuja. Tärisyttely voi tuoda pintaan vaikeita tunteita tai muistoja, joten ei kannata pelätä omia tuntemuksia.


Usein TRE opetellaan peruskurssilla, mutta voi hommaa alkaa jo itseohjautuvasti harjoittelemaan kotona. Itse olen tehnyt ja hyvin on mennyt. Tosin lämpimästi suosittelen käymään ihan virallisen kurssin <3


Itsellä nämä tärinät lähtevät jo automaattisesti hytkymään. Ja muista, kaikenlainen kropan tärisyttely on mitä parasta!


Laitetaan keho pärisemään!


Tässä video opetteluun:


1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page