top of page

Pikkulapsiarki ja parisuhdeHuhu se on menoa, kun arki on täynnä vaipanvaihtoa, tahtoikäisen raivoa ja tuntuu, että on vaan kokoajan siivoamassa tai käskemässä.


Missä siis aikaa parisuhteelle?


En ehkä lähtisi siihen, että parisuhde jätettäisiin jotenkin jäihin pikkulapsiarjen ajaksi. Saattaa käydä niin, että kerääntyy hieman liikaa vettä sillan alle. Toisaalta väillä on hyvä miettiä, että onko sitä ihminen ihan täysin järjissään, kun on se kolme tuntia yöunia takana. Että maailma varmasti näyttää hieman erilaiselta. Omiin ajatuksiin ei kannata tuolloin luottaa.


No mikä avuksi?


Parisuhde aikaa


Jos vaan mitenkään on mahdollista, niin pyrkii puristamaan yhteistä aikaa kaikkialta mistä sitä vaan saa haalittua. Jos ei ole isovanhempia auttajiksi, niin voisiko vaikka ystävät auttaa?

On myös hyvä aplikaatioita, kuten Sitly (ei mikään maksettu mainos :D) josta meidän perhe ainakin löysi aivan huikean lastenvahdin.


Aikaa voi myös pyrkiä löytämään arjen keskeltä. Vaunulenkeillä voidaan puhua yhdessä tai laittaa lapset katsomaan piirrettyjä, että voidaan syödä yhdessä tai käydä vaikka saunassa. Lapsen kanssa ei tarvitse olla kokoajan intensiivisesti vaan välillä voi höllätä. Lapsi ja lapset ovat onnellisia, kun aikuinen on levännyt ja kokee, että puolison kanssa tuetaan toinen toista.


Aikaa omalle Itselle


Vaikka se aika todellakin on kortilla, niin pystyisittekö viikkoon sopia omia päiviä? Eli että toinen vanhempi saa omalla vuorollaan levähtää. Ja lepotauko ei ole pyykkien viikkaaminen tai siivous vaan jotain itseä hellivää. Hyvä olisi, jos ihan poistuisi kotoa.


Yhteinen projekti


Pyrkikää siihen, että lapset tai lapsi on teidän yhteinen. Kummatkin tekevät töitä. Jos jompi kumpi kokee, että toinen ei tee tarpeeksi, niin hyvinkin toimiva työkalu on vaikka Excell. Sinne laittaa aivan kaikki arjen puuhat, myös ne metatyöt kuten päiväkotiin viestittely ja siellä konkreettisesti nähdään, kuka tekee ja kuinka paljon. Tässä tosin pitää muistaa myös pysyä sovituissa työnjaoissa ja antaa esimerkiksi toiselle mahdollisuuden hoitaa asioita. Parisuhteessa on tyypillisesti vahvat roolit, joissa toinen on asioiden hoitaja ja toinen sitten enemmänkin suorittaa annettuja käskyjä. Kummankin tulisi olla aikuinen omalla vastuualuellaan.


Jaksamista arkeen ja itsemyötätuntoa- Kukaan ei ole täydellinen vanhempi tai puoliso kokoajan, varsinkaan vähillä yöunilla ja huutoraivon kakofoniassa.

12 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page