top of page

Tutustukaa toisiinne


Kaiken arkisen kiireen keskellä voi unohtua, että koska me ollaan viimeksi vietetty yhteistä aikaa? Ja tämähän on täysin normaalia, varsinkin jos on pienet tai vaikka hieman isommatkin lapset.


Arjen hektisyydestä huolimatta, se yhteinen aika olisi vain niin äärettömän tärkeää. Olisi hyvä olla edes jotain tilaa elämässä, jossa voisitte kohdata toisenne ihan vaan omalla persoonallanne. Tarkoitan sitä, että kummankaan ei tarvitsisi olla puolison tai vanhemman roolissa. Saattaa olla, että tällaisissa rooleissa kohtaamisessa suoritetaan ehkä enemmänkin arjen tehtäviä. Esimerkiksi saatetaan suunnitella viikon aikatauluja, pohtia kaupassakäyntejä, lasten harrastuksiin viemisiä eli kukaan ei kysy, mitä toiselle kuuluu.


Ehdottaisinkin katsomaan kalenteria ja pohtimaan, että olisiko siellä jotain viikonloppua tai arki-iltaa, jossa voitaisiin viettää ilta vain kahdestaan? Jos on lapsia, niin voisiko ne viedä jonnekkin hoitoon edes vaikka kahdeksi tunniksi?


Ja se yhteinen laatuaika. Sen ei tarvitse olla mitään hienoja ravintoloita tai hotelliöitä. Riittää, että te kaksi kohtaisitte. Helppoa ja halpaa tekemistä on vaikka yhteinen kävelyreissu metsään. Tärkeää olisi, että puhelimet pidettäisiin poissa ja päästäisiin juttelemaan. Tapaamisessa voi olla jokin aktiviteetti, jos on vaikka menevä pariskunta, mutta pitäisi jättää tilaa ihan vaan jutusteluunkin.


Jutustelua varten annan pienen tukivälineen, jonka avulla voisi vaikka päästä paremmin juttusille. Nimittäin toisen kanssa puhuminen saattaa hyvinkin jännittää. Apua, minulla ei ole mitään puhuttavaa! Mitä jos vaan aletaankin tappelemaan? Mitä jos puhutaan vain lapsista? Tällaiset ajatukset ovat aivan normaaleja.


Tässä tukiväline.


Ennen yhteistä aikaanne, kirjoittakaa kumpikin omalle paperille viisi kysymystä toisillenne. Kysymykset kysytään vasta sillä omalla ajalla.


Kysymykset eivät saa olla syyllistäviä kuten ”Miksi et koskaan tee asioita, kun pyydän?”. Vaan esimerkiksi ”Mikä oli unelmasi pienenä?” ”Mikä oli lempiammattisi?” ”Kuka on tällä hetkellä paras ystäväsi?” ”Unelmoitko jostain, mistä?” ”Muistatko kun tavattiin, mitä silloin mietit tai muistatko mitä minulla oli päälläni?”. ”Mikä on lempivärisi?” ”Mikä tekee sinut iloiseksi?”


Rohkeasti vaan aloittakaa matka toistenne tutustumiseen. Monilla pareilla saattaa olla olettamuksia, että kyllähän minä nyt oman puolisoni tunnen. Mutta me ihmiset muutumme ja saattaa olla mielekästäkin kuulla, että ”Ahaa, ai sinä mietit tuosta asiasta nykyään noin.” Ja varmasti on paljon asioita, joita et tiennytkään kumppanistasi. Onneksi meillä ihmisillä on loputon kaivo unelmia, pohdintoja, ajatuksia, joista voimme toiselle puhua.


Kommentoi alle, että tuliko tehtyä yhteinen ilta ja minkälaisia kysymyksiä tuli keksittyä?


Saa myös toivoa jotakin tiettyä aihetta, josta voisin kirjoittaa <3


Ihanaa viikon alkua!2 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page