top of page

Taaperon uni
Olen itse tässä nyt viime aikoina paininut aiheen kanssa, niin ajattelin laittaa aiheesta kirjoitusta. Kyseessä on siis lapsen uni. Olen viime viikkoina lueskellut jos jokin verran taaperon unesta ja työnkin puolesta jotain jäänyt työkalupakkiin.


Mutta asian kanssa ei tarvitse myöskään jäädä yksin painiskelemaan. Ota rohkeasti yhteyttä hyvinvointialueesi perheneuvolapalveluihin. Siellä on super osaavaa porukkaa!


Mutta tässä nyt jotain itse kokeiltua:


  1. No kaiken A ja O on ne saamarin rytmit, päivästä toiseen ja viikosta viikkoon. Eli pysyisi mahdollisimman monotonisena. Mielestäni tämä on välistä haastavaa, koska viikonloppuisin haluaa välillä heittäytyä villiksi, mutta ei auta. Se pitäisi olla aina sama aika, kun niitä unipuuhia alkaa toteuttaa.


2. Hankkii erilaisia kuvatauluja, josta voi katsoa lapsen kanssa, että mitä pitää tehdä ennen nukkumaanmenoa. Viitoitettu rakkaus on huippu sivusto-> https://viitotturakkaus.fi/product-category/kommunikaation-tuki/kuvitettu-rutiini/


3. Käy myös läpi lapsen kanssa, että mitä nukkumaan menossa tapahtuu. Lapsi saa itse kertoa, miten aina homma menee.


4. Itse ei jotenkin tajuttu, mutta saattaa auttaa ihan päiväunien pois jättäminen. Ja myös vilkas arki. Meidän lapset ovat niin touhukkaita, että heillä pitää olla kunnolla aktiviteettia.


5. Vanha kunnon tarrakoulu. Tarrojen keräämistähän voi tehdä asiaan kuin asiaan. Kuinka se pieni ihminen ilahtuu, kun saa sen tarran. Esimerkiksi voidaan kerätä tarroja siitä, että pysyy koko yön omassa sängyssään. Mutta siis tarra vasta aamulla, että siellä on tosiaan pysytty.


6. Laittakaa lapsen kanssa yhdessä lanka hänen omasta sängystä teidän sänkyyn. Tämä oli hauska. Sitten lapsi ajattelee, että voi aina narusta vetäistä ja näin olla yhteydessä vanhempiin.


7. Höpöttely sängyssä. Lapsi usein haluaa kertoa päivästä. Mutta jos menee liiaksi, niin sanoo: "Tuo on kyllä tosi mielenkiintoinen juttu. Jatketaan siitä heti huomenna". Muutenkin voi vanhempi kertoilla, että mitä kaikkea kivaa voidaan tehdä aamulla.


8. Mielenterveystalolla on aivan huikeat ohjeet lapsen univaikeuksiin->


Saa jakaa omia hyviä vinkkejä <3


Ja niin muistakaa armollisuus itseä kohtaan. Jos on todella haastavaa lapsen kanssa niin laita katsomaan niitä piirrettyjä, jos sillä saa omaa tai parisuhdeaikaa. Ja välillä menee kuppinurin, tulee huudettua ja sadateltua ihan lapsen edessä. Se on normaalia. Sitten vaan pyydetään anteeksi ja kerrotaan lapselle, että aina ei vanhempi jaksa ja että tein nyt väärin tässä.


1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page