top of page

Tutustui EFT-menetelmäänOsallistuin tällaiseen ns. introon EFT-menetelmästä. Tämä olikin uusi juttu, naputtelu tekniikka. Mielenkiintoista :)


Eli mitä tämä oikein on?


EFT (Emotional Freedom Techniques) on itsehoitomenetelmä, joka perustuu akupunktioon ja moderniin psykoterapiaan. Se on suunniteltu auttamaan ihmisiä lievittämään stressiä, ahdistusta, pelkoja, traumoja ja muita emotionaalisia haasteita.


EFT:ssä käytetään sormenpäiden kevyttä naputtelua tiettyjen kehon akupunktiopisteiden stimuloimiseksi. Tämä tapahtuu samalla kun henkilö keskittyy tiettyihin ongelmiin tai tunteisiin. EFT-prosessiin kuuluu myös keskustelu ja tunnetilojen tunnistaminen. Eli ymmärsin, että naputella kuuluu samalla kun käy keskustelua terapeutin kanssa. Tätä voi myös tehdä yksinkin.


Menetelmän perusajatuksena on, että negatiiviset tunteet ja ajatukset voivat johtua kehon energioiden tukoksesta. Naputtelun tarkoituksena on vapauttaa nämä tukokset ja palauttaa energian virtaus tasapainoon.


Itse siis kokeilin tätä ihan vaan pienellä harjoitteella. Tuntuu, että naama kyllä rentoutui (ehkä se ei ollut ydin idea :D) ja jäin pohtimaan asioita. En ehkä kokenut sellaista isoa tunne ryöppyä ja pohdin, että tämä tekniikka vaatii tekijältä tietämystä omien haasteidensa juurisyistä. Mutta tämä vain oma kokemus hyvin pienestä harjoitteesta.


Jäin kyllä mielenkiintoiseksi aihetta kohtaan. Itse koen, että tämä olisi hyvä lisä psykoterapiaan. Ehkä vain omatoimisesti tehtynä vaatisi sen, että henkilö on hyvinkin tietoinen omista kerroksistaan. Nimittäin vaarana mielestäni on, että alkaa syytellä itseään "Äh kaikkeni yritän naputella ja muuta, mutta silti vaan ahdistaa." Ehkä silloin tarvitaan ammattilaista, joka osaa johdatella ydinasioiden äärelle ja penko niitä kovimpia kipupisteitä.


Mutta kyllä nyt alan ensin kokeilemaan enemmän itsellä ja sitten ehkä tuoda asiakkaille jossain muodossa. Olen aina kiinnostunut erilaisista kehon menetelmistä terapiatyön sisällä.Tässä videoita itse kokeiluunPaniikkihäiriön hoitoon


Mielenkiinnolla kuulisin, jos jollakin on jotain kokemuksia tästä tekniikasta <3


11 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page