top of page

NELJÄN VIIKON TIETOISUUSHAASTE 

Viimeksi puhuin puhelimen käytön mahdollisesta rajoittamisesta.


Tietoisuushaaste ja puhelimenrajoittaminen kulkevat käsikädessä, koska vähentämällä puhelimella vietettyä aikaa pystyt enemmän elää tässä hetkessä.


Ja mikä parasta, näillä tietoisuusharjoitteilla voit täyttää tyhjiö aikaa, jota et käytä puhelimellasi :D


Ettei vaan tulisi tylsää :D


HARJOITTAMINEN


1.       Valitse sinulle sopiva aika päivästä, jolloin teet harjoitteen. Laita muistutus puhelimeen, jos se auttaa sinua muistamaan.

 

2.       Aloita harjoite pysähtymällä. Laita puhelin äänettömälle ja katso, että voisit olla tämän viisi minuuttia ilman keskeytyksiä. Tunnustele, että missä kohtaa kehoa hengität.

 

-Hengitätkö rintakehässä? Hengitätkö vatsassa? Hengitätkö hitaasti? Hengitätkö nopeasti? Miltä tuntuu kehossa? Kolottaako johonkin? Jännitätkö ehkä jotain lihaksia? Voisitko rentouttaa ne?

 

3.       Tee tämän jälkeen tietoinen hengitysharjoitus/ kehomeditaatio tai alla oleva palleahengitysharjoite. Youtubesta löytyy myös todella paljon ohjattuja harjoitteita.

 

4.       Tunnustele kehoasi tämän harjoitteen jälkeen. Miltä tuntuu? Onko mieli kenties levollisempi?

 

 

5.       Kun homma alkaa luonnistua, niin koita tehdä tällaisia kehotietoisuushetkiä enemmänkin päiviin. Pyri muistamaan aina välillä pysähtymään ja tarkastamaan, että missä hengität ja miten? Voisiko kehoa jostain kohtaa rentouttaa? Tarvitsetko ehkä taukoa tai vettä?

 

 

Harjoitus Palleahengitys


Palleahengitys on taito, joka auttaa sinua pysähtymään hetkeksi ja hengittämään rauhallisemmin ja hitaammin. Se voi auttaa sinua rauhoittamaan tunteesi niin, että voit jäädä tilanteeseen. Kuten muutkin taidot, sen hallinta vaatii sinulta harjoittelua.

 

 

Voit harjoitella palleahengitystä istuen, seisten tai lattialla maaten.

 

Hengitä sisään nenän kautta ja samalla laske mielessä kolmeen.


Hengitä ulos suun kautta ja samalla sano mielessäsi "rentoudu"


Jatka rauhallista hengittämistä omaan tahtiin, joka tuntuu sinusta mukavalta.


Ajattele vain hengittämistä. Jos tunne palaa mieleesi vie ajatuksesi takaisin hengitykseen - kiinnitä huomiosi siihen, että sisäänhengittäessä ilma kulkee nenäsi kautta sisään ja ulos hengittäessäsi ilma kulkee suusi kautta ulos.


Harjoitusta on hyvä tehdä päivittäin ja joskus useammankin kerran päivässä


Säännöllinen harjoittelu saa aikaan kestävämpiä muutoksia.   


(modifioitu mielenterveystalon omahoito-oppaasta)

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page